Zdravotní přínosy červené řepy

Červená řepa je přítelem vašich jater, beta cyanin v červené řepě může pomoci detoxikovat vaše játra, má dominový efekt ve vašem krevním oběhu tím, že pomáhá tělu eliminovat toxiny a potenciálně zabraňuje hromadění tukových usazenin.

Pokud jste se tedy přistihli, že si „nadměrně dopřáváte“, přidání syrové šťávy z červené řepy nebo šťávy z řepy vám může pomoci se zotavit.

Šťáva z červené řepy může zabránit mrtvici a infarktu

Bylo prokázáno, že šťáva z červené řepy snižuje vysoký krevní tlak. Postihuje odhadem 25 % světové dospělé populace a je významným faktorem koronárních srdečních chorob a mrtvice.

Vědci z Barts‘ Hospital (Londýn) a London School Of Medicine zjistili, že pití 500 ml šťávy z červené řepy denně může významně snížit vysoký krevní tlak, a to po dobu více než 24 hodin po pití.

Zatímco většina z nás by si nepřála každé ráno půllitr červeného, ​​výzkum nám dává velmi dobrý náznak, že zahrnout do našeho jídelníčku alespoň trochu řepy na denní bázi bude pro nás dobré.

Červená řepa je super zásobárnou vitamínu C a železa, což je skvělé pro vaše tělo, kořeny jsou dobrým zdrojem mnoha dalších vitamínů a minerálů včetně kyseliny listové, fosforu, hořčíku a B6

Červená řepa je vhodná pro těhotné ženy, protože je zdrojem vitamínu B-folátu, který pomáhá při vývoji páteře kojenců. Nedostatek folátu může vést ke stavu zvanému defekt neurální trubice.

Studie odhalily, že řepa je dobrá v prevenci rakoviny tlustého střeva, protože obsahuje pigment betacyaninis, který působí proti rakovině. Dusičnany používané v mase jako konzervační látky způsobují v těle produkci nitrosaminů, což má za následek rakovinu.

Studie ukazují, že řepná šťáva inhibuje buněčné mutace způsobené těmito sloučeninami. Vědci z Maďarska také zjistili, že řepná šťáva a její prášková forma zpomaluje vývoj nádorů.